Rank: Basic user
Topic gestart op: 19 Jun 2009 12:34
Waarde post:
Re: oplichterij?
Het ziet er niet echt 100% uit en zou het ook zeerzeker NIET kopenv bij zo'n website.
MasterwillemsCapture the moment! | http://www.flickr.com/photos/masterwillems
Rank: Premium user
Datum reactie: 19 Jun 2009 12:47
Waarde post:
Re: oplichterij?
Het thuiswinkel waarborg klopt niet! Ga naar Thuiswinkel.org en vul bij uitgebreid zoeken » zoeken op naam Ediscount in en het enige wat er dan uitkomt is: 1. De vakantiediscounter, 2. Extremediscount.nl en 3. Koffiediscounter. Deze site is dus, zoals Masterwillems het al zegt, niet te vertrouwen.
Rank: Basic user
Datum reactie: 19 Jun 2009 12:54
Waarde post:
Re: oplichterij?
Als je de opzet van de site bekijkt ziet deze er toch anders uit dan een doorsnede webwinkel.
Wel is te lezen dat deze webwinkel aangesloten is bij het Nederlandse Thuiswinkel Organisatie.
Betekent dus dat ze zich dienen te houden aan vele regels die gelden voor een webwinkel.
Maar ja, iedereen kan dat op zijn site zetten en een namaak doorlink pagina maken.
Wat ik wel vreemd vind is dat er geen KvK-nummer zichtbaar is, je zou de KvK eens kunnen raadplegen (maar volgens mij is dit geen nederlands webwinkel)
Dan over de prijs, ik vind het prijsverschil best wel groot en de kans bestaat dat deze iPhone geimporteerd is, de kans bestaat dus dat deze versie nieteens in Nederland zou kunnen werken mits deze niet 'omgebouwd' wordt.
Ook zou je een een telefoontje kunnen wagen en meer informatie opvragen over dit toestel.
Als ik dan ook eens naar de naam van de directeur kijk 'Ediscount-store.com directeur, Dhr. Alexander Pugachev' dan is dat niet een veelvoorkomende naam.
Ik heb mijn twijfels hierover.
Zelf zou ik dit toestel niet hier kopen.
Edit:
Vreemd zijn ook deze teksten op hun site:
en
Wie gaat nou een bedrijf/webwinkel in Nederland oprichten en dan pas als 10e land in zijn lijst opnemen.
Heel vaag.
Aangepast op 19 Jun 2009 13:00 door erwin_w (3%) Aangepast op 19 Jun 2009 13:04 door erwin_w (30%) Aangepast op 19 Jun 2009 13:05 door erwin_w (0%)
Erwin_wGebruik de PM waarvoor die gemaakt is en stel vragen op het forum | Google?
Rank: Administrator
Datum reactie: 19 Jun 2009 12:59
Waarde post:
Re: oplichterij?
Erwin_w,
Ik ben het grotendeels met je eens, echter kan het adres ook gewoon een kantoor zijn wat pas gehuurd is sinds het bedrijf zich hier heeft gevestigd.
Echter ga ik volledig met jullie mee en is deze site niet te vertrouwen. Mocht je judirische stappen willen ondernemen tegen deze website en wil je advies, wil ik graag helpen met uitzoeken. Dit handelen we dan in dit topic verder af.
KyenteiThe quieter you become, the more you are able to hear.
Rank: Gebanned
Datum reactie: 19 Jun 2009 13:32
Waarde post:
Re: oplichterij?
Hier ook al meer mensen die deze 'zaak' niet vertrouwen, dus gewoon wegblijven bij deze site .
Rank: Moderator
Datum reactie: 19 Jun 2009 13:33
Waarde post:
Re: oplichterij?
Daar had ik nog even zo snel niet aan gedacht, maar je hebt gelijk daarin.
Maar voor de rest....kijk uit hiermee.
Erwin_wGebruik de PM waarvoor die gemaakt is en stel vragen op het forum | Google?
Rank: Administrator
Datum reactie: 19 Jun 2009 13:36
Waarde post:
Re: oplichterij?
Oke bedankt allemaal, ik had al een vermoeden, maar ik wist het niet zeker doordat er ook een telefoon nummer bij stond. Ik vond deze site trouwens op marktplaats.
Rank: Basic user
Datum reactie: 19 Jun 2009 14:55
Waarde post:
Re: oplichterij?
Ik dacht dat apple een of andere machtiging had om alle verkooppunten dezelfde prijs voor de iPhone te mogen forceren, met als gevolg dat het product overal even duur is.
Als je dan een goedkopere tegenkomt, is het waarschijnlijk toch niet helemaal in orde voor zover ik weet.
LeviathanIf you notice this notice you will notice this notice was not worth noticing
Rank: Moderator
Datum reactie: 19 Jun 2009 16:51
Waarde post:
Re: oplichterij?
Yea, Officele dealer die het voor zo'n prijs verkoopt.. Sure :=0
KVK nummer al gecheckt btw? Kan hem nergens vinden
BlingkingI Will Use Google Before Asking Dumb Questions...
Rank: Basic user
Datum reactie: 19 Jun 2009 16:57
Waarde post:
Re: oplichterij?
als je kijkt naar het icoon van het rekenmachine, zie je dat deze niet meer origineel is, een grijs icoon of met ronde knoppen betekend meestal niet veel goed's, ook het icoon van itunes staat niet aan de goede kant, misschien hebben zij hem al voor jou gejailbreakt, maar dat is volgens sommige bronnen illigaal, ook zijn er wijnig details, dus als ik zou mogen beslissen zou ik zeggen dat je ergens anders moet gaan kijken (je mag natuurlijk ook het risico nemen) dus jij mag kiezen, eventjes tijd nemen voor verder te zoeken, of een risico van 349 euro nemen... aan jou de keuze (aanrader: eerste keuze :verder zoeken)
Rank: Basic user
Datum reactie: 19 Jun 2009 17:00
Waarde post:
Re: oplichterij?
Erwin, is het je nu ook niet opgevallen dat het icon van 'Nederlandse Thuiswinkel Organisatie' niet meer op de site staat en McAfee Secure Tested Daily op 30 may 2009 staat? xd
@Blingking, er is wel een eDiscount.nl ingeschreven bij KVK maar geen spoor van dit bedrijf'je'.
Rank: Moderator
Datum reactie: 19 Jun 2009 17:08
Waarde post:
Re: oplichterij?
Kijk of je het toestel ook ergens anders kan vinden. Als de een groot verschil heeft, bijvoorbeeld ¤100,- bij Piet en voor ¤45,- bij Klaas, zou ik naar de echte website van het toestel gaan en kijken wat de echte prijs. Is de prijs vlak bij Piet, dan kun je daar van verwachten dat hij eerlijk word verkocht.
We waren er al over uit dat de website Fake was en dat hij niet te vertrouwen was.
MasterwillemsCapture the moment! | http://www.flickr.com/photos/masterwillems
Rank: Premium user
Datum reactie: 20 Jun 2009 07:10
Waarde post:
Re: oplichterij?
Wij, m'n vrouw en ik hebben donderdagavond 19 juni melding gemaakt bij Thuiswinkel.org over het voeren van het thuiswinkel-logo op de website van Ediscount!! Vanmorgen stond de volgende tekst op de site,
Thuiswinkel.org onderneemt actie tegen Ediscount-store.com,
Bij Thuiswinkel.org komen sinds gisteren veel klachten binnen over Ediscount-store.com. De site voert het Thuiswinkel Waarborg, maar is geen lid van de brancheorganisatie. Behalve het Thuiswinkel Waarborg voert Ediscount-store.com ook logo's van VeriSign en McAfee. Thuiswinkel.org heeft inmiddels actie ondernomen.
Fake doorlinkpagina en vals adres,
Wijnand Jongen, directeur van Thuiswinkel.org: 'Deze webwinkel is niet bij ons aangesloten. De doorlinkpagina met onze verklaring is dus fake. Ik heb inmiddels contact gehad met McAfee, maar ook die zijn niet bekend met deze partij.' Nader onderzoek heeft uitgewezen dat het bedrijf niet bekend is bij de Kamer van Koophandel. Bovendien blijkt dat Ediscount-store.com een vals adres opgeeft voor retourneringen en 'grootbestellers' . Het bedrijfspand op het genoemde adres staat te huur.
Ediscount-store.com manifesteert zich onder andere met advertenties op Marktplaats.nl en Speurders.nl. Deze businesspartners hebben de advertenties van deze partij inmiddels verwijderd. Daarnaast heeft Thuiswinkel.org het bedrijf gesommeerd het Thuiswinkel Waarborg-logo en de doorlinkpagina te verwijderen.
De hosting provider van de site heeft Thuiswinkel.org laten weten dat het Ediscount-store.com.inmiddels heeft gevraagd de activiteiten te staken. Als het bedrijf niet reageert op dit verzoek gaat de site offline. Nadere informatie volgt.
Bron: Thuiswinkel.org, 19 juni 2009